Bergbezinkbassins Aalst en Gameren

Projectnaam  Bergbezinkbassins Aalst en Gameren
Opdrachtgever GWW Verhoeven B.V. - Zaltbommel
Ontwerpbureau RPS BKH Adviesbureau - Breda
Aanneemsom € 107.700,- exclusief BTW
Uitvoering Van juni tot september 2003
Ledigingspomp SuperVortex pomp met motor van 3,4 kW
Besturing FMC 509 met AquaView hoofdpost

Ter reductie van het aantal overstorten zijn twee bergbezinkbassins geprojecteerd in de kernen Aalst en Gameren. De betonnen kelders bestaan uit 1 respectievelijk 2 bergingskokers en zijn voorzien van een spoelklepsysteem met ledigingspomp.

Voor reiniging van de bassins zijn beproefde spoelsystemen met vloedgolf aangebracht. Zodra het niveau in de riolering weer voldoende is gedaald wordt de ledigingspomp aangestuurd. Voor een juiste regeling en registratie van de overstortfrequentie met tijdsduur zijn diverse niveaumetingen aangebracht.
De gemaalcomputer met speciale software registreert alle gewenste bedrijfsgegevens, welke periodiek in overzichtelijke grafieken en rapporten worden weergegeven. De elektromechanische installatie behoorde tot de opdracht van de bouwkundige aannemer.

A.S. Zwaans B.V. kreeg beide installaties in opdracht en voert in de toekomst het onderhoud uit. De lokale gemaalcomputers staan in directe verbinding met de centrale hoofdpost van A.S. Zwaans.
Naast vloedgolfsystemen heeft A.S. Zwaans ook bergbezinkbassins gerealiseerd met spoelpompen en rondspoelsystemen en is hierdoor de ideale partner voor elk type randvoorziening.

Impressie
Bergbezinkbassins Aalst en Gameren